18 Bře

Mimořádný bonus v Koreji, teď už nově i na Slovensku..

O mimořádném bonusu v Koreji ( závody Hyundai / KIA + subdodavatelky ) již asi netřeba vícero psát, byť na firemních portálech doteď o tomto ani ťuk, pochopitelně.. Ututlat se to ovšem nepodařilo, zveřejnění proběhlo jak u nás, tak i u kolegů ze sesterského závodu KIA na Slovensku, a zdravá naštvanost místních zaměstnanců již tak nese své první ovoce- právě jim byl přiklepnut mimořádný bonus ve výši 500 EURO!!!

I u nás ER partnerky zjišťovaly, jaká je po této naši aktivitě nálada mezi zaměstnanci. Zároveň máme informace, že mezi personalisty z průmyslové zóny v Nošovicích, probíhá na toto téma vášnivá debata..

I nadále uděláme vše proto, aby naši zaměstnanci o nic nepřišli- otázka tedy jenom zní, KDY?!?!?! S tím, že nejzazší termín je po kolektivním vyjednávání….. 🙂

11 komentářů: „Mimořádný bonus v Koreji, teď už nově i na Slovensku..

1. Zdravím Vás všechny. Jeden silný argument proč byste měli dostat nějaký bonus je, že na rozdíl od ostatních automobilek v ČR Vám roste meziročně výroba aut(leden/unor). U škodovky, kde je propad výroby mi přijde na druhou stranu trochu mimo dávat odměny.

2. Ať si prémii užijí. Asi si ji zaslouží,jen pro ty kteří vědí, že co já si pamatuji, Kia svátky většinou nedělají, samé odstávky, a u nás jedeme pořád. Vydržte možná , že přijde prémie 1000,-. Euro i tady k nám když se tu maka vátek nesvatek. Ale mám tušení, že my se toho nedozijem

3. U nás bohužel jsou lidi co jen natahují ruce a nadávají ale podpořit odbry na vyjednávání to už jsou srágorky. Hlavně neodboráři mají plnou hubu kecu.

4. Letos po 9 letech jsem nejvíc zvědavý na vyjednávání kolektivní smlouvy jak ze strany Odboru, tak ze strany zaměstnavatele. Upřímně nejsem ten, který každý rok vyřvával o nejvyšší navyšování mezd, ale letos si to nenechám ujít. V době Covidové jsme snad jako jediní fungovali relativně normálně oproti těm co byli doma, když se nevyrábělo a i přes to dostávali bonusy v různých částkách. My ? Firma nám zařídila CHILL DAY a na konci roku perníček s poděkováním 🙂 ( no aspoň nebyl prošlý jako ten minulý )
    Takže jestli se lidi po tomhle konečně nechytí za prdel, tak nevím jakým směrem se budeme dál ubírat. Letos bylo nabráno docela dost nováčků a mám pocit, že je to celé strategie firmy, aby se zvýšil nepoměr členů odborů. Však to dobře známe “ nepodepíšeš ? Za bránou čeká dalších sto“ 🙂
    Takže už se upřímně těším na závěr roku a doufám, že se začne konat a né jenom tlachat.

1. No to už není pravda že za branou čeká sto lidí my na lakovne čekáme na nováčky bohužel agentury prázdné ani naborovy příspěvek nepomohl za 14 let má firma hodně špatné jméno všude proto se nabírají poláci a ukrajinci protože nikdo tam nechce pracovat

1. Jo pověst není dobrá!!!mzdy jak kdekoliv jinde(a to co k nám,ty agentury posílají,je k zamyšlení)přitom teď mají možnost, si zlepšit PR!!!Když dají pěkný bonus tak s tím můžou jít do médií a přilákat nové,šikovné lidi!jak jednoduché ale to by muselo to české vedení přemýšlet, taky hlavou!

5. Nikdo jiný,než odboráři ty peníze nevybojuje!(firma ti sama od sebe nepřidá)čím více odborářů tím větší hlas!tak se přidejte k námbojuj za lepší mzdy

6. Hnus, jinak se to nazvat nedá. Hlavně že se navyšuje výroba, nováčkům dají navíc 20 tisíc (přeji jim to), ale pro nás, kteří tu robíme už mnoho let, tak vedení nám nic nepřidá navíc. Asi nemáme vedení, které dokáže ocenit zaměstnance. Jak hluboko jsme klesli, že už i v Kii na Slovensku mají lepší ocenění :D. Hnus!

1. Všude v automobilkách pravidelně bonusy. (I v době pandemie)
        U nás jednou za pár let 4K.
        Jsme novodobí otroci.
        Platy jako všude jinde.
        Firma si neváží ani zaměstnanců, kteří mají odpracováno 10 a více let…
        Osobní hodnocení ? Výsměch.
        Po každém náročném roce plných výzev, plánování a nových výzev od firmy poděkování od prezidenta v podobě obědů na týden za korunu. Proč ?
        Jak dlouho si necháme srát na hlavy…
        Hyundai nezastavíš.