10 Bře

V pondělí bez respirátorů / roušek

Člověk by řekl, že se toho už ani nedožije, ale opak je pravdou- od pondělí 14.03.2022 končí ( až na pár vyjímek ) povinnost nosit ve vnitřních prostorách staveb ochranu úst!!! A to mimo jiné znamená, že i u nás v práci.. 🙂

Určitě se zase najdou v pondělí nějací nadřízení, kteří budou tvrdit, že o ničem neví, že jim nepřišel žáden email, a tak po vás budou nošení ochrany úst i nadále požadovat. V takových případech je prosím slušně poučte a odkažte na dané Mimořádné opatření, protože neznalost zákona neomlouvá!

Viz: Mimoradne-opatreni-ochrana-dychacich-cest-s-ucinnosti-od-14-3-2022-do-odvolani

A závěrem jenom připomeneme, že v naši Kolektivní smlouvě máme navíc i toto ustanovení: bod 8.5.7- Společnost nebude nařizovat povinné používání hygienických pomůcek, které brání šíření kapének (respirátor, rouška, ústenka, šátek apod.), nad rámec opatření přijatých Vládou ČR, Ministerstvem Zdravotnictví, příslušnou Hygienickou stanicí nebo jiným orgánem ochrany veřejného zdraví.