22 Pro

Pravidelné jednání

Už jsme měli za to, že letos neproběhne, ale nakonec se stal opak, takže pokud si chcete pročíst 3 stránky textu, máte možnost.. 🙂 Zápis tradičně naleznete v zaheslované sekci „Soubory ke stažení“, a našim členům bude posléze zaslán i na registrované mailové adresy. Komu z našich odborářů nedorazí, zašlete nám skrze kontaktní formulář svou aktivní mailovku, a pro příště vše již doputuje v pořádku jak má.. 🙂

Zápis si dočtěte až do konce, protože poprvé jsme již i oficiální cestou požádali o úpravu aktuálně platné Kolektivní smlouvy, a to konktrétně bodu, co ze nárůstu základních mezd týče.. Reakce vedení Společnosti bez překvapení, snaha o nalezení kompromisu nula nula nic, a „my už se tu máme vlastně tak moc dobře, že nemůže být ani lépe ( a to i při stávající inflaci )- jako by si tzv. pod fouskem říkali..“ A jelikož se na případné změně musí obě ze zúčastněných stran vyloženě dohodnout.. 🙁

Drazí kolegové, MOC DOBŘE SI TOTO ZAPAMATUJTE, protože vedení odborové organizace tímto již nyní zahajuje přípravu na budoucí kolektivní vyjednávání. V průběhu dalších měsíců vás zahrneme čísly, argumenty apod., no a poté to opět bude jen a jen na vás.. Na čí stranu se ve finále postavíte, a jak velkou podporu mu dáte…..

5 komentářů: „Pravidelné jednání

1. Objektivně ale přece Hyundai nemůže za inflaci a nemá povinnost jakkoliv ji kompenzovat nad rámec kolektivní smlouvy. Spíše bych se obrátil na soudruha Babiše a bandu z ANO.

2. Tady je videt jak si vedeni vazi svych stalych zamestnancu.Ono neni divu ze odchazi stale vic lidi.Misto toho motivovat stale zamestnance a delat dobre auta tak radsi nabrat Ukrajince a delat zmetky.Kdo vi jestli vubec nekdy nekdo delal nejakou statistiku na kolik je vychazeji stale novi a novi agenturni zamestnanci kteri tu mozna vydrzi par dni.To skoleni a obleceni taky neni zadarmo.Je to smutne sledovat jak se to tu vyviji.To porekadlo Bude hur mame bliz a bliz

1. No jelikož Babiš, Jourová a podobní jeho exoti zvedali ruce jako jeden muž v EU, kdykoli nějaké hlasování o ekoteroristickém green dealu probíhalo (vyjma posledního, kdy správně odmítl obchodování s emisními povolenkami, čímž chtěl snížit jejich hodnotu, ale marně, to už bylo jen gesto před volbami), sere Rusy vykonstruovanými kauzami bez důkazů a požaduje po všech vyhošťování ruských diplomatů… Takže ano, i on může za tuhle šaškárnu s plynem, jádrem, uhlím a ropou = inflací jako kráva. Ale samozřejmě, tohle je především problém EU/Německa a její nové vlády. Babiš byl v tomhle jen poslušná loutka, ptž nechtěl přijít o dotace 🙂 Fiala se teprve ukáže, ale věřím, že to bude jen horší. I slevu z DPH na energie, kterou Babišák avizoval, chce zrušit. Nakonec nám po Babišákovi bude teskno… a inflace pojede výš a výš…
        Co se firmy týče, ano, pustit chlup by mohli… ale v zásadě nemusí.