8 Čvn

Aktualizovaná MO

Včera večer zákonodárci upravili, od dnešního dne pak již v platnosti. Docela málo času nastudovat si a ujednotit výklad aktualizovaných Mimořádných opatřeních z dílny Ministerstva zdravotnictví.. 🙁 Jejich nové znění si můžete pročíst níže:

Mimoradne-opatreni-ochrana-dychacich-cest-s-ucinnosti-od-8-6-2021-do-odvolani

Mimoradne-opatreni-omezeni-provozu-skol-a-skolskych-zarizeni-s-ucinnosti-od-8-6-2021-do-odvolani

Mimoradne-opatreni-omezeni-maloobchodniho-prodeje-a-sluzeb-s-ucinnosti-od-8-6-2021

Mimoradne-opatreni-navstevy-ve-zdravotnickych-zarizenich-a-zarizenich-socialnich-sluzeb-s-ucinnosti-od-8-6-2021-do-odvolani

Nás asi bude trošku více nyní zajímat hned to první opatření- konkrétně bod 3, písmeno o).. Citace k tomuto bodu přímo na oficiálních stránkách MZ pak zní: ” ve stejných krajích odpadá povinnost nosit roušku v zaměstnání ve chvíli, kdy tam nejsou přítomny jiné osoby než spolupracovníci “- kompletní znění pak ZDE. Když se k tomuto ještě “připočte” ustanovení bodu 8.5.7 z naší Kolektivní smlouvy ve znění: ” Společnost nebude nařizovat povinné používání hygienických pomůcek, které brání šíření kapének (respirátor, rouška, ústenka, šátek apod.), nad rámec opatření přijatých Vládou ČR, Ministerstvem Zdravotnictví, příslušnou Hygienickou stanicí nebo jiným orgánem ochrany veřejného zdraví “, znamená to v našich podmínkách jediné.. 🙂 Na pracovních pozicích, po více jak 14-ti měsících v kuse, KONEČNĚ bez povinnosti nosit ochranu úst !!! 🙂

1 komentář: „Aktualizovaná MO