7 Čvn

Červnové antigenní a PCR testování

Od června se může každý pojištěnec otestovat celkem 4-mi antigenními a 2-mi PCR testy za měsíc zdarma. Případné testy navíc je již potřeba si hradit jako samoplátce.

• dle platných nařízení ( a to až do konce června ) platí povinnost zaměstnavatele umožnit zaměstnancům přítomnost na pracovišti pouze za předpokladu, že v posledních 7-mi dnech podstoupili testování na COVID s negativním výsledkem, nebo jej prodělali, či jsou již naočkovaní
  • v případě, že v den plošného testování ( u nás vždy pondělí ) budete mít platný negativní test odjinud ( ne starší jak 7 dní), můžete tuto skutečnost doložit na testovacím místě. Avšak po uplynutí 7-mi dnů od začátku platnosti onoho testu vám bude zablokována ID karta a budete se muset znovu nechat otestovat- tentokráte již přímo před vstupem na pracoviště
  • od této středy nově pro všechny zaměstnance přibyde možnost absolvovat PCR test ( prováděn odběrem ze slin ) v kontejneru u personální vrátnice. Výsledek bude posléze zaslán formou SMS ( nejpozději do dvou dní )