23 Úno

Příští rok ve „skafandrech“

A vůbec bychom se nedivili! Rok nám představitelé státu a hygieny tvrdili, jak látkové bavlněné roušky pomáhají v boji proti COVID-19.. Ze soukromých zásob se šily doma, v podnicích či garážích, a distribuovaly se nejen do různých pečovatelských, ale i zdravotnických zařízení.. A „papaláši“ se následně plácali po ramenou, jak že tu loňskou jarní vlnu epidemie vzorně zvládli..

Nicméně oni „papaláši“ se časem trošku obměnili, a nyní tvrdí, že jediná účinná ochrana ( co se ochrany horních dýchacích cest týče ) je ta kupovaná, a aktuálně i mnohdy předražená, viz: mimořádné opatření z 22.01.2021

mimořádné opatření ohledně izolace a karantény

Komu se to nechce číst nebo mu to připadne složité, tak pro nás v HMMC to jednoduše znamená, že od pondělí 01.03.2021 již budeme muset v práci nosit výhradně chirurgické roušky nebo respirátor FFP2 bez výdechového ventilátoru. Látková ochrana je tím pádem od tohoto data již pasé!!!

No a za další rok už asi opravdu ty „skafandry“…….

16 komentářů: „Příští rok ve „skafandrech“

1. A ještě napíšou na plusku že máme nosit roušky nebo respirátory i ve venkovním prostoru fabriky. To chci vidět jak mě k tomu donutí. Venku ten bordel nikdy nosit nebudu.

2. Bod.3 z dokumentu v odkazu

Zákaz podle bodu 1 a 2 se nevzahuje:

písmeno l)

je jasným důkazem o „ochraně“ zdraví ohrožených skupin. Nestačím se divit.

3. nic skoleni o tom ze i nadale muzem mit satky a podobne probehlo stylem podepis to takze to zas s tou ochranou tak horke nebude co ?

4. Špatně pochopil. Od března plošné nošení respirátoru všude kde je další člověk. Tj.i pracoviště.
    Pokud tohle zaměstnavatel nedokáže splnit, bude muset zastavit fabriku

1. Dobrý den,

řeší tu prosím někdo velký výrobní podnik a roušky na pracovišti? S příchodem přísnějších podmínek nošení ochrany dýchacích cest se začínají hromadit dotazy k bezpečnostním přestávkám. §39 NV361/2007 to určuje, ale existuje spousta diskuzí a názorů na to, že roušky a respirátory nejsou OOPP, pouze OOP, zdravotnící, kteří je používají mi sami zmiňují, že bez přestávek, jen po 6h vyměnit za nový…..atd…
      Sámotnému mi to nevyhovuje, natož když mají pracovníci při fyzické práci nosit 2 roušky nebo FFP2….

Díky za odpovědi.

5. Budou se i dodržovat časová omezení na nošení ffp2 respiratotu dle výrobce max 70min nošení a 30min pauza?

1. Ano má pravdu, respirátor bez výdechového ventilku podle výrobce max. 75 min. po té 30 min. pauza.

6. Nikde jsem nečetl že povinnost nošení se vztahuje i na zaměstnání Takže si to opět v nutila fabrika sama Nebo jsem to špatně pochopil?

1. To se zjistilo docela brzo, že? Žijeme v absurdistánu. Kdyby si dal někdo tu práci přečíst si nařízení M.Z., asi by s údivem zjistil, že se tam uvádějí i vyjímky. Mimo jiné i ta, že na pracovištích, kde se zaměstnanec nedostává do blízkosti spolupracovníků, menší, než dva metry, se toto opatření nevztahuje!