26 Led

Další odstávkový den

A to nově pátek 19.02.. Ten se tak přidá již k dříve oznámeným nevýrobním pondělkům 01. a 08.02.. Dle platné Kolektivní smlouvy tak budou zaměstnanci doma na 70-ti procentech jejich průměrného výdělku. Nicméně jak už bývá v takové situaci zvykem, vybraní zaměstnanci mohou býti v tyto dny standardně “povoláni” do práce.

4 komentáře: „Další odstávkový den

1. Zajimavy nazor odboru.Misto toho aby jste tomu dali nejaka pravidla tak takova rada?Je nacase zvazit setrvani v odborech.

1. Pravidla dává Zákoník Práce, a jsou jasně daná, nikoliv odbory. Nikde není psáno, že ve svém osobním volnu musíš zvedat telefony z práce, případně reagovat na nějaké SMS-ky ( u nás nemáme placenou pohotovost ).. Pokud si to udělal, je to Tvá “dobrá vůle”, která nemá s odbory absolutně vůbec nic společného..!
      Je to podobné, jako s dovolenou. Máš jí schválenou, opaluješ se u přehrady, a najednou Ti volá nadřízený, že musíš do práce a dovolenou Ti tak ruší.. Takže jakmile zvedneš telefon, sbalíš si saky paky a valíš na šichtu- nezvedneš telefon, otočíš se na druhý bok a opaluješ se dále. 🙂 Jak sám vidíš, je to absolutně jednoduché…..

2. Jak je to s tema odstavkama?Do patku nam nic nereknou a potom pisou v nedeli v 17hodin ze mame prijit v pondeli na odpoledni.Kdyz je vyhlasena odstavka tak by snad mely existovat pravidla kdy to zamestnancum sdelit ne?

1. Ve svém osobním volnu vypni mobil a máš klid.. 🙂 Když ale hovor zvedneš nebo jakkoliv jinak reaguješ, tak hold do té práce i během odstávek musíš, tedy pokud si to nadřízený přeje.. 🙁