21 Pro

V. kolo vyjednávání KS

Dlužno dodat, dnes proběhlo poměrně v klidu.. 🙂 Na první části KS panuje již shoda, co se té druhé- mzdové týče, tak tam dnes vedení Společnosti předložilo finální nabídku, přes kterou již tzv. nejede vlak.. V lednu tedy bude svolána konference, a na ní se již tradičně usneseme, zda-li tuto nabídku přijmeme, či nikoliv..

Pro Op3 tato nabídka mimo jiné znamená:

Rok 2021: do základu +800Kč již od 01.01., +400Kč docházkový bonus již od 01.01., +400Kč do hodnocení od 01.04., 10.000Kč jednorázový bonus splatný v únoru ( 6.000Kč covid bonus + 4.000Kč bonus za dvouletou platnost KS )
Rok 2022: do základu +1.300Kč od 01.04., 4.000Kč bonus za dvouletou platnost KS splatný v dubnu, kafeterie +200Kč měsíčně za 0-5 let/ +300Kč za 5-10 let/ +400Kč za 10 a více let ve firmě ( pod kmenem )

22 komentářů: „V. kolo vyjednávání KS

1. Můj názor je, že jsem spokojený s tím co doposud vyjednaly odbory, v rámci toho jaká je teď situace. Děkuji všem co se na tom vyjednávání podílejí, váš člen odborů.

2. Jakozto MT pracovnik a ten co se veze chci odborum podekovat. Protoze vyjednali max. co se v tehle dobe da. Reknu to jednoduse. Ti co nadavaji vzijte se do role majitele. Nebyt odboru tak dostaneme kulove. Takze jeste jednou diky a hezke vanoce 🙂

3. Za mě osobne spokojenost Díky všem z odboru co se na tomto vyjednávání podíleji.A ostatní co stále jen brblaji,by se nad sebou měli víc zamyslet ….

4. Ako ked čtu tí komentáre tak sa smeju nikomu sa nič nepáči. Lidi by nejradeji nechteli nic delat ani makat ale radeji aby dostavali na ruku 40 000Kč však???… Vadí im všechno, ak sa vám to nepáči zmente práci a je klid. To budu tie typy lidi ktery by chteli všechno chteli by povyšeni vic penez, za co ked ten OP nemaká, breci a nic nedodrzuje a vsechno ma v prdeli.

Za mne budme radi čo máme, že odbory to domluvili 🙂

5. Bylo by to úplně jiné kdyby byli všichni v odborech ale bohužel vždy blemcaji ti co jsou líní dát 1% procento z platu za mě myslím že to je úspěch

6. Bonus za podepsání dvouleté KS by mohl být vyšší než 4000 pro rok 2022. Aspoň 6000 :D. Cafeterii už jste před dvěma lety odmítli a zdůvodnili. Myslíte, že nyní snad tento benefit začnou lidi hojně využívat? Oka, ať si firma zavede tenhle benefit, ale ne jako součást kolektivního jednání, ale možná většina tenhle benefit využije… Bude na aplikaci probíhat anketa, kde se člověk může hlasováním k daným bodům vyjádřit, případně k celkovému návrhu KS?

1. Žádná anonymní anketa určitě nebude.. Vždyť stačí jen porovnat komentáře zde na webu- anonymní a negativní. Oproti tomu komentáře na odborářském facebookovém profilu- neanonymní a pozitivní.. Z toho vyplývá, že autoři se za své negativní komentáře očividně stydí, když ani neuvedou své celé jméno a fungující email.. 🙁 Jakou vypovídající hodnotu by pak taková anonymní anketa měla?!

Teď je nějaký prostor pro diskuzi se členy VZO, důvěrníky, delegáty, a budou to právě delegáti, jenž v lednu na základě vašich podnětů a poznatků budou hlasovat pro přijetí / nepřijetí návrhu, a to se všemi důsledky co k tomu patří.. Nikdy se nejde zavděčit všem, a osobně- takovou pluralitu názorů jsem během vyjednávání ještě nikdy mezi našimi členy nezažil, takže ať se udělá co se udělá, vždycky to bude pro některé špatně.. :-/ V takových situacích hold nezbývá nic jiného, než se jednoduše řídit tím, co je akceptovatelné pro většinu..

1. Tomu rozumím. Ono anonymně dokáže kritizovat každý. Ať vyjednávání dopadne jakkoliv, tak věřím, že se snažíte ve vedení odborů o co nejlepší výsledek. Za mě ten 1. rok oka. Ale u toho 2. roku nechápu, co se změnilo, když minulé vyjednávání o KS jste Kafeterii odmítly. Nemyslím si, že tento nový benefit nyní většina využije. To už je lepší upravit benefit věrnostní bonus, s tím že by dostal člověk peníze a nebo i ty flexi passy jsou lepší než mikina :D. Jinak tento rok taky budem mít kvůli covidu omezení a proto by i pro rok 2022 k bonusu za dvouletou KS mohl být ještě jeden covid bonus :). Ale uvidíš, s čím kdo přijde na konferenci a jestli tohle podepíšete. Jak jsi napsal, všem se nezavděčíš a člověk musí akceptovat názor většiny.

7. Proc neni tech 400 dannych do zakladu misto dochazky. Tim by bylo pridano nejakych cca 1200kc hotovo podepsano

1. Pokud chodíte do práce, tak je to snad jedno nebo se pletu ? 1200 nebo 800+400. Odborům se povedlo dostat ke svému návrhu a otázky typu proč 800+400 směřujte k vedení firmy.

2. Aby byla větší docházka… Když se se zrušila karenční doba v nemocenske tak třeba lidí nějak motivovat cos?

8. Takže když mám hodnocení jednou za rok a nemám docházkový bonus tak to pro lidi jako já znamená co?

1. To znamená to, že jste patrně zaměstnanec MT, kterým v posledních letech nominálně i procentuálně rostla reálná mzda více, než těm v TT.. A taky je více než pravděpodobné, že nejste ani v odborech.. :-((( Přesto všechno si myslím, že ani MT zaměstnanci nepřijdou po vyjednávání tzv. „na buben“.. 🙂 Sorry, ale my musíme primárně hájit zájmy těch, jenž umožňují a podporují fungování odborů jako takových, a né těch, co se jen „vezou“..

1. A že se jich veze..
        Vždy budou brblat jen Ti, co nejsou v odborech a neudělají absolutně nic, pro zvýšení mzdy.