6 Úno

Návrh kolektivní smlouvy předán!

úvod KSPřed hodinou nám byl předán návrh KS, jenž si vedení Společnosti přeje uzavřít na dvě léta. K 1.4.2017 navrhují růst základních mezd v průměru nejméně o 3,7% a k 1.4.2018 o 3,6% ( např. pro Op2 to činní po 800Kč ). Mimo to navrhují úpravu výpočtu bonusu za splnění výrobního plánu s jeho navýšením o 8%.

První kolo vyjednávání by mělo proběhnout v příštím týdnu.

37 komentářů: „Návrh kolektivní smlouvy předán!

1. Možná by nám taky mohli dát příplatek za to , že vůbec chodíme do práce, někteří na to se…….u a jsou na pracáku.

1. VPC má nejmenší platy, ale v kancelářích ALC to prý neplatí. Vedoucí v administrativne tam berou údajně přes 35tis. měsíčně + bonusy ze zaměstnanců. GLOVIS šéfové údajně bez bonusů 40 až 60 tisíc měsíčně bez bonusových odměn. Pokud by tam chtěli změny, museli by do stávky.

1. Super nápad a povyšování na 3ku už cca 4 roky jsem 2 a myslím si že jsem bezproblémový operátor a tedy nevidím důvod proč bych ji nemohl dostat.

2. Zdravím se Hyundai trhá rekordy ve výrobě za celí rok . A trošku ostuda přidat 800 kč do základu Každý rok to samé ale zisk mají obrovsky . a za plnění plán trošku málo . Zvednout základ o 1500 kč docházkový bonus na 2000. Jinak zvednout příplatek za soboty . . Jinak růst mezd na 1 rok . Jinak na lakovně se toho asi nebojí když 99% to nepodepsalo . Za každé auto navíc 1 kč . a třeba zavést benefity za každý odpracování ve firmě .

1. Vážení zapomeňte na to,že lakovna i když je teď 99% proti,tak stejně budou pak OP mezi prvníma co podepíšou vše co vedení předloží, vedení lakovny je pod panem Kubatým roky sjednoceno a všichni ‚manageros‘ táhnou za jeden provaz,- jeden příklad za všechny , někdy v září při pravidelném jednání GL s vedením firmy chtěl GL řešit problémy které roky nikdo na lakovně řešit nechce,…a jak to dopadlo… vyskočil pan Havlín a řekl PROBLÉMY ŘEŠTE NA LAKOVNĚ a tak lakovna řešila, bez udání důvodu do měsíce a dne dotyčného GL odvolala, tak se řeší problémy na lakovně a myslím, že né jenom na lakovně, ti co ve firmě pracují roky snad ví jak to zde funguje

1. tak vam gratuluji pracuji zde od začatku na vpc lince a zaklad 15570 level 1 premije zde psat nebudu aby jste se nevaleli smichem a to nam pry platy schvaluje hmm s glovisem

3. Na lakovně proběhla na linkách anketa zda souhlasíme nebo nesouhlasíme s návrhem od Hyundai. 99% proti 😉

1. O té lakovně se to ke mě již dostalo.. Nevíš, zda to podobně probíhalo i na jiných halách? Nejspíše nechtějí nic podcenit.. 🙂

4. Volal mi opravdový pan Kuráň, on ten komentář nepsal.. Zase nějaký „hrdina“ co se bál napsat vlastní jméno! Komentář tedy smazán a pro příště bych všechny diskutující poprosil, ať se nevydávají za někoho jiného! Dikec..

1. asi vedeni volalo panu GL jakto ze se tady vyjadruje 😀 pochybuji ze pan kuran to s pc vubec umi 😀

2. Připojuji se. p.Kuráň je jeden z těch, kteří by měli být v rámci ozdravení kolektivu vyměněni. Ať si o tom myslí a říká každý co chce, ale vím min. o pěti schopných lidech, kteří k vůli němu odešli. Popularita mizerná, angličtina mizerná, pc schopnosti slabé.. proč ho vedení stále přidržuje ?

5. chci jen napsat,že s mnoha odpovědí souhlasím!!!navýšení základu min o 1500kč, příplatky za docházku a za odpolední by měly být,to nemluvě o sobotních směnách!!! a zamyslel se někdo,že ti co jsou ve firmě od počátku,budou mít za chvíli 10let odpracovaných?podotýkám,že spousta z nás bez nemocenskéééé!!!jakpak se firma ukáže???? a je pravdou jak se leze do zadku, jsou výhody,které obyčejný operátor nemá,byť by se posral!grupáči si vždycky něco najdou. jsem toho názoru,že vedení by se mělo zamyslet a udělat u GL tzv. škatule,škatule hejbejte se 🙂 už jsou na svých místech dlouho a hodně si k OP dovolují!!!!oblíbenci mají vše,neoblíbeci padáka!!!!

6. Pokud chcete víc peněz tak donutte neodborare vstoupit do odboru. Jak se psalo bez podpory lidi to není jednoduché. Chce to činy a ne jen mečet.

7. S takovými návrhy vedení a hromadným podepisováním dodatků řiťolezeckeho stáda, nás dříve než doženeme v platech škodovku, dožene pokladní z Kauflandu.
    Bohužel je předem jasné, že to dopadne stejně jako loni a nezáleží na tom, kdo vede odbory. Hlavní je myslet jen na svůj prospěch, vlézt do zadku svému GL, podepsat všechno jako první, abych měl hodnocení a kariérní postup, jehož vrcholem je ovce3.

8. Souhlasím se všema.Určitě přidat ve všem(krom práce) a podepsat jen na jeden rok.A omezit odpol.soboty

9. Max na 1 rok a za kazde auto 1 kč letos by to hodilo 6000 a pridat do zakladu firme se dari tohle navysovani je o nicem

10. No nic moc ja bych si představoval 5% do zakladu, dochazkový aspoň o 200kc , dale příspěvek na penzj. a živ. na 1000kc, bonusy zvednout cca 8-10%, bezúročná půjčka 250000kc, a po deseti letech zaměstnanci tydení lázně , no a ty soboty taky by mohli přitlačit

1. Důležitý je základ!!! další věci nevím jestli dostanu, musím poslušně chodit s chřipkou do práce, nesmím zaspat ani o minutu atd, ještě, že u gl, tl to je jedno 😀