14 Říj

Měření tělesné teploty na pracovišti

Po podniku nyní kolují různé papíry na tohle téma, a tak jsme nelenili, a oslovili nejen právničku na našem RP OS KOVO V Ostravě, abychom na tuhle problematiku zjistili erudovanější názor 🙂 Kromě rychlé a hodnotné odpovědi jsme obdrželi i nějaké podklady, které doporučujeme si řádně pročíst, viz:

SUIP a odpovědi na otázky v souvislosti s měřením teploty zaměstnanců 2020

stanovisko ÚOOÚ měření teploty 2020

Stručně v bodech:

• teplota povrchu čela se automaticky nerovná teplotě těla- odchylka totiž může být až 0,5 stupňů Celsia ( platí pro bezdotykový teploměr ).
  • zdravotní (ne)způsobilost určuje pouze lékař, nikdo jiný!!!!!
  • pokud ten ani dodatečně neurčí překážku na straně zaměstnance ( pracovní neschopnost / karanténa ), a vy nesouhlasíte s určením dovolené ( tu lze nařídit min. 14 dní předem, pokud se nedohodnete jinak ), tak vám náleží náhrada mzdy ve výši 100% průměrného výdělku z důvodu překážky na straně zaměstnavatele.

Dodržujte hygienická pravidla, nechoďte do práce pokud máte příznaky, ale také se případně nenechte krátit na svých právech.

22 komentářů: „Měření tělesné teploty na pracovišti

1. Vážení a jeste pěkně na přesčasy, jestli chcete prémie a práci, máš covid? Dej si roušku a makej, nový Tucson se sám nevyrobi.

2. Měření teploty ?,myslím že dojde na některé group leadry ,když zaměstnanec zadá o dovolenou a on ti ji nedá protože nemá lidí tak,bohužel zaměstnanec musí v horečkach, v mikině se potit na lince aby horečku vypotil

1. Kolego, tak když žádáte o dovolenou, a nevyhoví vám je sice smutné a i mně to štve, ale v případě že máte horečky atd.nemáte v práci co dělat a bez svolení zaměstnance využít nemocenskou a dát se dokupy…

To dá rozum přece

1. Budou ti vyhrožovat že ti sníží OP když půjdeš na Nemocenskou, Hyundai nezastaví nic tedy kromě výpadku dílů

3. Zkuste hádat kdo ze zaměstnanců projde při preventivní kontrole. Zaměstnanec co prodělal koronavirus nebo ten co ho neprodělal a je vakcinován. Hodně štěstí všem co bláhově věří tomu, že firma ocení tu první skupinu 🙂

4. Sedis doma na home officu a machrujes. Ta polni nemocnice v Letnanech s kapacitou 500 luzek bude pri optimistickem scenari zaplnena za 36 hodin a pri pesimistickem scenari za 12 hodin. Myslim si ze si kazdy umi spocitat z aktualnich cisel co nastane za 14-21 dni. Ja jdu od pondeli na nemocenskou a klidne me na hodinu vyhodte. Ono clovek nemusi byt ani Einstein aby mu doslo ze po lidech co onemocneni Covid-19 neprodelaji bude na trhu prace po skonceni pandemie obrovska poptavka.

5. Tento týden byla slušná přehlídka bezrouškových frajírku kteří to prostě nosit nebudou. Jsou ve stresu z toho že to musí nosit zatím co jiní jsou ve stresu z obav o zdraví a život členů svých rodin. Smutné jak se u některých heslo „chráníš mě, chráním tebe“ proměnilo na „seru na tebe“. Jo kdyby rizikovou skupinou byli malí špunti kteří by umírali na oboustranný zápal plic to by najednou od těchto expertů bylo rozdaných kopanců za každou nenasazenou roušku.

1. Stejně tak lze vidět úzkostlivé stresaře, kteří by nejraději byli na lince ve skafandru. Je to ještě méně nebezpečné, než obyčejná nemoc, kdo to chytne, kolikrát o tom ani neví a když o tom ví, pár dnů se vyleží a jde zpět ke stroji. Lidé bděte!! a neplašte!

1. Ta nemoc je tu už přes pul roku a ty jsi to stále nepochopil!Nejde tak o tebe, ze se z toho vyleziš a hybaj do prace.Ten úzkostlivý jedinec může mít doma třeba onkologicky nemocného rodinného příslušníka nebo třeba babičku a dědečka a nechce riskovat aby je zbytečně nakazil! Tak nesuď druhé!a právě takovým chytrákům jak jsi ty,bych přál ať tě ta „rýmečka“ pěkně skolí.

1. Na druhou stranu vidím tady zástupy“ohleduplnych“ kteří se jistě chovali zodpovědně i v případě nachlazení , rýmy a chřipky .
          Hold marketing se vám dostal pod kůži.
          Neplatí to.samozřejmě plošně, aby neurazil.

6. Odbory mlčí protože by byly za blbce po svém tažení proti rouškam. Mezitím se v naší super továrně organizuje zločin proti lidskému zdraví. Lidi postupně odpadají vedení si hraje na to jak to má vše pod kontrolou nuti lidi ať zapiraj že jsou pozitivni před vlastnímy kolegy s kteryma se 8 hodin mačkají na lince. Rozhodí pár paravanu na stoly a zaměstnavatel roku je zase na vrcholu co. Je to hnus a bude to mít ještě důsledky.

1. ty jsi ale dobry kokot, tak když jsi tak chytrý tak řekni co by měli odbory podniknout? odbory dělají vše v rámci zákona a kontrolují aby zaměstnavatel dodržoval zákoník práce. Tak jak toto dělá v tomto příspěvku! Ty budeš nejspíš dobrá lampa, když podle všeho ani nevíš co mají dělat a nejspíš ani nebudeš v odborech, jelikož bys tyto kraviny nepsal zde, ale napsal rovnou předsedovy, který by ti v nejkratší době odpověděl jak je tomu do této chvíle!

7. Teplota se kontroluje ale každeho pustí protože je příkaz pouštět všechny aby lidi nechyběli takže pokud někdo neomdleva na lince tak jedem, normy se musí plnit.