12 Srp

Omezení KHS pro MSK

Určitě jste si všimli, že s platností od 07.08.2020 12:00 hod vydala Krajská hygienická stanice v Ostravě nová mimořádná opatření číslo 18 a 19.. Vzhledem k převládajícím letním teplotám, stojí za zmínku, zacílit svou pozornost na nařízení číslo 18, bod 14, písmeno „L“..! Zjednodušeně, tento bod pojednává o tom, že pokud je vaše vykonávaná práce zařazena ( z hlediska faktoru zátěže teplem ) do rizika vyššího než jedna, NEMUSÍTE MÍT PŘI SVÉ PRÁCI ROUŠKU! No a pokud chcete vědět, zda-li se tato vyjímka z nošení roušek v interiérech staveb týká i vás, doporučujeme nahlédnout do vašich lékařských posudků o zdravotní způsobilosti k práci ( vystavuje závodní lékař v HMMC v rámci periodických prohlídek ).

Podrobnější seznam pracovišť, kterých se tato vyjímka týká naleznete zde: seznam pracovišť se zátěží teplem v kategorii 2

Rovněž bychom rádi zmínili i písmeno „M“ obsažené v totožném čísle a bodě daného nařízení, které stanovuje další vyjímku z povinného nošení roušek v interiérech staveb, a sice, pracujete-li nejméně 2 metry od jiné osoby..

7 komentářů: „Omezení KHS pro MSK

1. Dalsi nesmyslne rozhodnuti KHS. Neni snadnejsi cesty nez proniknout do tela organismu ktery je oslaben tepelnou zatezi nebo nocni smenou.

2. Znám pár zaměstnanců co se po dovolené „necítí moc dobře“ a i s zvýšenou teplotou dál chodí do práce.
    Půjdu na nemocenskou

1. Bohužel hodně lidí na lince si myslí, že při onemocnění Covid-19 s lehkým průběhem jejich tělo získá dlouhodobou obranyschopnost proti viru. Tohle je vědecky už dávno vyvráceno. Já s tou nemocenskou ještě pár týdnů počkám, protože i laikovi je snad jasné, že běžné ´podzimní´ nachlazeni v kombinaci s Covid-19 katapultuje do těžkého průběhu každého.

3. takže nemusime mit na hale roušku stejně kdyš si jdeme sednout na odpočivadlo tak ji sundavame při obědě taky a dochod ze šatny ku braně bez roušky jen jestli to projde na linkach ale zhledem ktomu že nejsou lidi navic a pokud pulke linky bude bez roušky tak si kancelařšti mužou utřit zadky