28 Dub

Květnová výroba

Situace se mění z týdne na týden, ale k dnešnímu dni by květnová výroba měla oficiálně vypadat takto:

• ve dnech 04.- 07.05. pouze ranní směna
  • ve dnech 11.-15.05. ranní + odpolední směna
  • druhá půlka měsíce je stále ve hvězdách 🙂

Nicméně na převodovkárně to mají zase krapec jinak. Ve dnech 04.-07.05. budou standardně vyrábět ( hala TM1 ranní + odpolední, hala TM2 ranní ), a ve dnech 11.- 15.05. budou stát úplně.

Zaměstnancům bude dle platné Kolektivní smlouvy, v době daných odstávek, náležet náhrada mzdy ve výši 70-ti % průměrného výdělku.

10 komentářů: „Květnová výroba

1. Do června se to bude táhnout na 3 směny a poté se bude masívně propouštět, protože bude málo zakázek. Výroba střídavě na 1 a 2 směny.

1. Odkud čerpáte info? Nebo jen strašíte? Firma zatím mlčí, počítám s variantou zrušení jedné směnny, agentura půjde hromadně do pryč a kmenoví se sloučí do zbylých směn.

2. Panika z Covidu opadla, tak rozšíříme paniku jinou. Pokud by se plánovalo hromadné propouštění tak nejdříve o tom musí být informovány odbory a pak hned Úřad práce. A hlavně pokud by bylo propuštění z nadbytečnosti tak na ty propuštěné pozice se nesmí znova pak lidi nabrat.

1. Propoustění pro nadbytečnost, když není odbyt. Když odbyt bude, operátoři se zase naberou.
        Nevidím v tom problém, ale flexibilitu zaměstnavatele, pokud nechce jít sám celý pod kytky

3. No to by mě teda zajímalo z čeho chtějí ty 3 směny sestavit a kde vyčarují materiál na výrobu. A jestli chystají masivní propouštění tak to můžou rovnou do konce roku zavřít, protože až udeří na podzim druhá vlna Covid-19 tak s těma co tu zůstanou neutáhnou ani jednu směnu.

1. Proc HMMC dava nahradu mzdy 70%, kdyz stat dava 80%?? Kde se stala chyba? Napriklad TPCA v Koline dava svym zamestnancum onech 80% plus jeste 5% ze sveho, tudiz jsou zamestnanci doma na krasnych 85%.

1. Bohužel neznáte fakta.:-( Stát v případě sníženého odbytu příspívá na „odstávkové mzdy“ zaměstnanců pouze 60-ti procenty!!! A v TPCA sice mají při odstávce 85%, ale taky si to pak musí v rámci fondu pracovní doby ( flexikonto ) i „zadarmo“ nadpracovat!!! A k tomu ještě vybrat týden dovolené.. Takže nevím jak vy, ale já bych tedy rozhodně neměnil a už vůbec jim nezávidím..