1 Dub

Prodloužení odstávky

Dnes ráno jsme byli vedením Společnosti informováni, že původní start výroby se ( i s ohledem na aktuální situaci ve světě ) o cca týden odkládá.. Nově se tedy hlavní linky rozjedou až po Velikonocích, a to konkrétně v úterý 14.04.2020 od 06:00 hod.. Zaměstnanci tak i nadále budou dle platné Kolektivní smlouvy pobírat náhradu ve výši 70-ti % jejich průměrné mzdy ( z důvodu sníženého odbytu ).

Nicméně vzhledem k tomu, že sesterský závod KIA v Žilině bude normálně vyrábět již od následujícího pondělí 06.04.2020, pojede naše převodovkárna v individuálním režimu. Příští pondělí a úterý tak pojede standardní výroba, ve středu a čtvrtek pak budou tamní pracovníci doma spolu s ostatními zaměstnanci na procentech..

36 komentářů: „Prodloužení odstávky

1. Nevychazim z udivu doprava zajistena jen z frýdku a prispevek na dopravu nam z ostatnich mest neni ja si myslel ze kdyz neni doprava zajistena je ten prispevek automatika …..

2. Lidi co tu čtu tak to jsou samé hovna buďte normální až to rozjedou tak to rozjedou až jse bude propouštět tak jse bude propouštět co mi stim uděláme vůbec nic osud je na nich a mi mužem jen čekat co bude dál ano jeden tam napsal že první by šli agentury ale vůbec to neřešte buďte rádi že máte 70% protože znám firmu kde jim naridili dovolenou je to nespravedlivé ale každa firma jsi to dělá po svém tak musíme čekat. Ano zdraví máme jen jedno tak hlavně buďte opatrný

3. škoda má to a škoda má tamto, na finálce budou doma a převodovkárna musí do práce. přestaňte už brblat a pořád si stěžovat. jsem taky z TM a buďte rádi, že jste u silné firmy, tolik volna nikdy nebylo a plat vám běží. mimochodem ví se jak je to s autobusovou dopravou pro převodovkárnu na 6+7.4.?

4. ´Hypotekáři´ tady zase rozjeli psychózu, že se bude propouštět. Už ty jejich zaručené informace o propouštění posloucháme přes rok, takže jsem klidný. Jestli někdo chce chytře investovat tak se jich zeptejte a investujte opačně.

5. Tady nekdo strasi propoustenim a pritom nemaji lidi ani na sestaveni dvou smen. A toho Barvika by meli zavcasu vyhodit protoze uz v mediich napachal vic skody jak uzitku.

1. Nevím proč se obouváte do p.Barvíka..asi závist.
      Má obrovské zkušenosti s nejvyššího managementu jiných evropských automobilek.

1. A na záchod za ručičku by jsi nevhtěl aby ti jo ještě u toho uklízečka podržela !?

Nevím..třeba taxíkem…hééj to je pohodlnost..takto opičku venčit !

6. Lidi uklidněte se. Propouštět se NEBUDE a ani toho 14.4. do práce nepůjdeme. Škoda Auto znovu prodloužila odstávku výroby (zatím do 20.4.) a tady to nebude jiné.

7. Tak uvidime jestli ta KIA od 6.4. pojede, protoze jestli sledujete aktualni zpravy ze Slovenska tak tamni vlada vazne uvazuje, ze udelaji tzv. „blackout“ – vojaci v ulicich, naprosty zakaz vychazeni pro vsechny obcany, nebudou jezdit vlaky ani autobusy, do obchodu podle prvniho pismena abecedy v prijmeni a do zamestnani budou chodit jen ti co budou zabezpecovat chod statu (zdravotnici, policiste, energetici atd.).

1. Tomu nevěřte..asi hoax.
      Svk.normálně pouští na své území kamióny s materiálem.
      Ekonomiku by to položilo

8. Tak doufám že soudruzi korejci mají připravené pro každého 4 roušky na směnu. Protože jednorázové roušky po 2 hodinách používání jsou k ničemu.

9. Bez práce nejsou peníze ani koláče? Zdraví máme jedno je třeba o něho pečovat do posledního výdechu. Takže bude třeba kompromis musíme věřit že to půjde zase dál pomalu, ale určitě vše ma svůj čas logiku.

10. To není otázka chvilky a hlavně jejich dodavatelé nebudou schopní udržet lidi, mělo by to pro ně existenční následky. Nikdo ti nebude 1-2 roky platit lidi (ani 70%) aniž by jim něco vydělávalo. Nové projekty budou taky bída. Prostě nebude odbyt. A jako první půjdou AG a lidé co mají na neurčito. Po sléze nepohodlní. Tady vůbec nejde o shánění nových lidí… A věř tomu nebo ne, tak během tohoto roku bude tolik lidí propuštěno a nejen z automobilek, takže pak zas jak ekonomika najede (pokud vůbec), tak si zas můžou vybírat mezi dobrými, doteď se bralo vše co mělo ruce a nohy.

1. Nic proti, ale tvůj příspěvek nese znaky šíření poplašné zprávy, ale to je tvůj problém (§ 357 / 1 / 4a.). Vláda před pár dny schválila tzv. kurzarbeit, takže propouštět zaměstnance by bylo pro firmu poněkud nesmyslné. Navíc si vláda moc dobře uvědomuje, jak je automobilový průmysl pro naši ekonomiku důležitý, takže klidně s podporou firem v automobilovém sektoru půjdou i nad rámec kurzarbeitu. Jinak pobavilo, že si podle tebe prý bude firma zase vybírat mezi dobrými. Cítíš se na pracovišti nedoceněný?

1. Jo taky jsem to viděl když jsem věštil v logru od kafé. Ještě jsem tam viděl že budeme doma za 120% platu a nevyčerpaná dovolená se nám převede do dalšího roku.

11. Tak černý scénář je zde ;). Pak se všichni vrátíte do práce dozvíte se, že odbyt aut je stále ponížen a pojede se na dvě směny. A bude se propouštět- nejdříve AG a pak lidi co nemají smlouvu na neurčito aby se nemuselo vyplácet odstupné. Dle mého je to otázka 2+ let, než se z toho svět (ekonomika) vzpamatuje. V některých státech se to teprve rozjíždí a my (ČR) se z toho vzpamatujeme kolem Vánoc 😉

1. Propuštění je jasná věc ! Otázkou je jestli firma bude propouštět jen agentůrní nebo sáhne i po nepohodlných dvojkových a trojkových operátorech s tím, že pro ně zkrátka nemá práci.

2. Hlavně že Slovenska Kia bude vyrábět ale od nás kamiony na Slovensko nesmí tak nevím co bude Kia vyrábět asi si na hranice bude jezdit pro materiál sama ke kamionum .

12. A je to tu opět lidi z převodovkárny asi nemají stejné právo jako zbytek hyundai na to aby mohli mít jistotu že si to nedovlečou domu ke svým rodinám klasika že , chytraci opet budou sedět ve svých kancelářích v bezpečí chce se mi blejt

1. A vy si opravdu myslíte, že po Velikonocích bude po všem? To jste vážně tak naivní?! Pak zase budete brblat, že výplata stojí za prd. To mám vážně rád takové věčně ubrblane lidi, jaká je to všechno nespravedlnost.

1. Nikdy není napsáno, že se budou propouštět nejdříve agentůrní !
        Ba naopak, bude se přihlížet k tomu kdo má-nemá hypotéku.

2. Převodovkárna může být ráda, že pro ně aspoň zatím je práce !
      Co by jste chtěli, válet si doma kule ? Máte 100 procent ! Buďte za to zatím rádi !