19 Bře

Ááá, někdo se tady konečně už probral..

Ještě tomu nemůžu stále uvěřit, ale konečně už i tady u nás v Nošovicích ( kdy doslova za plotem máme první potvrzený případ nakaženého koronavirem ), zdravý selský rozum osvítil kompetentní osoby!!! Byť očividně cestoval minimálně přes půl světa, ne-li více.. :-(((

VE DNECH 23.03. AŽ 03.04.2020 TEDY JIŽ VÝROBA NEPOJEDE!!! ZAMĚSTNANCŮM BUDE NÁLEŽET, DLE PLATNÉ KOLEKTIVNÍ SMLOUVY, NÁHRADA MZDY VE VÝŠI 70-ti % PRŮMĚRNÉHO VÝDĚLKU.

V zaheslované sekci pak naleznete zápis s výčtem pracovišť, které i přes to všechno budou muset býti alespoň v minimální míře v provozu.. Naštěstí se však již nejedná o stovky lidí, spíše jednotky až desítky..

HLAVNĚ TO VŠICHNI VE ZDRAVÍ PŘEŽIJME!!!

Pro úplnost informací ještě přikládáme i firemní plátek níže. Tu první a poslední větu, autor nemohl ( po tom všem jak to probíhalo ) snad ani myslet vážně..! Ono ne nadarmo se traduje, mluviti stříbro, mlčeti zlato….. 🙁 Nechť si to každý přebere po svém, ale hodně z nás jen tak nezapomene.

HMMC Express 19.03.2020

41 komentářů: „Ááá, někdo se tady konečně už probral..

1. Dobrý den, slyšela jsem, že pokud se 6.dubna hyundai i okolni firmy nerozjedou bude na plébu toto téma.

2. Proč jsme na 70% když firma dostane na nás dotace od státu. Proč nedají 100% a nemuseli by se řešit hypotéky a úvěry v bankách. Demence.

1. Vláda schválila, že přispěje na platy těch podniků, které sama uzavřela!!! Jako restaurace apod.. Takže nebuďte dementi a přečtěte si ty zprávy alespoň do konce..!!!

1. Vlada zavrela Skodovku nebo TPCA, ze maji vetsi procenta nez my? Skoda prvni tydem 70 druhy 75% a TPCA 80%
        A potom kdo je dement.

1. Třeba minimálně ten, který se ani nezvládne představit a píše jako anonym.. Se Škodovkou máte pravdu, tak jsme na tom téměř stejně, a to TPCA je vykoupené tím, že tam jsou nařízené i nějaké dny dovolené.. A to už by se Vám nelíbilo vůbec!!! A rovněž si troufám říct, že minimálně 95% našich kolegů neřeší, jestli je to o 5% víc či míň, ale řeší hlavně zdraví!!! Jejich pozitivní reakce mi tím budiž dostatečným důkazem… Tedy až na pár věčně nespokojených anonymů, a troufám si říci, že i neodborářů co se pouze vezou, a nezmohou se nikdy na více, než jen machrování za klávesnicí…..

3. V Moravskoslezském kraji bylo k 17:00 potvrzeno 59 případů nákazy koronavirem. Je to o osm případů více než ráno. Nejhůře je na tom Frýdecko-Místecko. „Zůstáváme pro vás v práci, zůstaňte pro nás doma,“ vzkazují lékaři.

1. Na assy je potvrzeny pozitiv jeden člověk.
      Je to prosím ta paní co ji poslai domu ke konci směny ?

4. Proc to neplatí pro všechny…proste zákaz….zase se budou behem tech 14dnu budou hnat lidi do prace .To je špatně.Ma to platit pro všechny na halách.Budu muset jit stejně na ošetřovne.

5. to nemužou nočni ukončit už v patek lide maji už tak nervy dělaji spoustu chyb a to ještě vyhrožuji že pokud nebude mit někdo roušku nebo aspoň šatek tak pryho vyvedou ven z arealu včera dokonce z roli papiru co mame na linkach tak dělali aspoň šatky aby lide nenadavali hlavněji linky jedou oněco rychleji jen abyse stihala vyroba a kancelařšti sou zalezli doma

6. V tom HMMC a KMS musi byt opravdu neskutečná banda tupců. Takže pro sebe si odstavku schválí ale po dodavatelich chcete stock na 7 dni? Tohle je nehoraznost! U dodavatelů se asi lidi pred timto svinstvem chránit nemusi…

7. Takže převodovkárna jede jo tak to uz je mazec normálně. Hajzlove si sedí v kanceláři a rozhodujou o lidech jak o ovcich z bezpečí , utvrdilo me to tento rok po 11 letech hodlam odejit .

1. Jediny poloblázen co se zase nechal nachytat na hruškách je p.Fupšo.
      Vláda, cituji:“ Všem firmám to uhradíme.Jejich zaměstnanci dostanou 100 procent mzdy a my uhradíme 80 procent“. Řekl po jednání vlády premiér Babiš.

1. Opravdu někdy stačí si přečíst to nařízení vlády celé, a né pouze nadpis nějakého článku, a pak se ještě veřejně ztrapňovat..! 🙂

2. Ach jo, přečti si nařízení vlády a ne hloupé nadpisy!! Je mi jasné že nadpis je kratší ale jednou by to chtělo dát trochu času a přečíst si co je a není pravda! Takže ještě jednou pro všechny nárok na 80% má pouze ten, kdo byl uzavřen z důvodu karantény ministerstvem na zachování prac. míst aby se nepropouštělo. Ostatní mají ze zákona 60%! My díky odborům mámě 70% !!!

8. To se s tema 70% vzhledem k situaci moc nepredali. Mozna bylo fakt lepsi jit hned na nemocenskou za 60% a behem odstavky mit klid a nersit jestli se nahodou u me za 5-12 dni neobjevi priznaky covidu.

1. Ne, a vzhledem k tomu, jak se v ČR situace mění z hodiny na hodinu, tak si to teď nikdo ani nedovolí tvrdit..

9. Výroba na převodovkárně? Tak to půjde min. 30 lidí. TO JE HNUS!!! Jakmile někdo onemocní, tak doufám, že se to HMMC vrátí stonásobně!!

1. zdar lidi, hyundai pise ze 70% prumerneho vydelku…sem ve fabrice 2 tydny, cili sem zadny vydelek jeste nemel. Bere se to z pozice na ktere jsem cili operator 0 nebo 1, ted si nejsem jisty, s vydelkem 24900,- a nebo ze sem zadny vydelek jeste nemel tak mi nic nezaplati za tu odstavku?

1. Taky tak doufám, ale zároveň pochybuji neboť v našem státě spravedlnost neexistuje. Doplácí na ni akorát tak pracující lidé, kteří kolikrát nemají co do huby

10. Presne … Hlavne podle slov manazera…“odstavka automobilek neni kvuli viru, ale kvuli poklesu poptavky“….a dalsi slova….“jestli si myslite, ze si budete sedet doma nebo chodit na pivo tak to teda ne mame pro vas rozpis smen kdy kdo pujde do prace“…..
    Tohle je skvely pristup manazera

11. Rozhodli pozdě. A jak se už rozhoupali, tak to mělo být s okamžitou platností. A ne ještě dochodit 2 dny. To aby se ten virus ještě více rozlezl. U škodovky to mělo být do pátku a dostali rozum a posunuli to na středu. TPCA to samé. Tam se už nerobi.
    Bude odstávka je tam zase to ALE. Svařovna bude zase v robotě a bude se zametat ostošest!!!
    Za dva týdny to nebude lepší s virusem, ale horší. Vidím to tak na měsíc.

1. Jste na vrcholu řetězce, jste v klidu… Vyrábíme pro Anglii, tam se bude vyrábět pořád, takže pro nás smůla…

12. Buďte rádi, že odbory něco prosadily…
    V naší firmě (nepatřím mezi vás) ředitel řekl, běžte na nemocenskou, firma nemá na to, aby Vám zaplatila aspoň zákonných 60%…
    Nějaké hygienické opatření u nás nehrozí.
    Vyrábíme pro různé automobilky a tím pádem nás nikdy nezavřou!!

1. Slyšeli jste něco o masívním propouštění hyundaie a firem na ně napojených ?
      Proboha..mám hypotéku !

1. A k čemu to je teď dobré??
        Teď se tady všichni bouří, že se nechtějí nakazit, když je cca 600 nakažených??
        A 3.4. kdy budu třeba 6000 nakažených,, tak už půjdeme v pohodě do práce??

1. 21.3. – výroba ranní směna
        23.3. – export
        24.3. – export
        3.4. – výroba ranní směna

Takže myslí že to nemáte tak hrozné jako ostatní kteří musí celých 14 dní

1. Co vím hyundaika plánuje jen omezený provoz. Opravy aut a export jede do konce měsíce v běžném režimu.
          Odstávka s náhradou se týká jen montovny pro opíky. Navíc na nich hyundai vydělá od státu co vím…