19 Lis

Konference

V neděli 17. listopadu dopoledne proběhla v prostorách naši tradiční restaurace ( Křivý pes ve Frýdku- Místku ) výroční konference. Tato je našim nejvyšším orgánem a dle Statutu ji musíme svolat minimálně 1x ročně, což jsme tedy tímto pro letošek splnili.

Kromě debaty o aktuálním dění v našem podniku jsme si schválili i dva důležité dokumenty:

• změny v Zásadách hospodaření– navýšení příspěvku tajných členů od 01.01.2020 na 250Kč, navýšení kvartálních benefitů od 01.01.2020 na 250Kč, dopsání nového benefitu „Permanentky na Baník“
  • zavedení interního dokumentu Definice per rollam–  díky tomuto máme jasně předem definovaná pravidla pro elektronická hlasování / volby

Aktuálně máme 1.008 členů ( 807 ofiko + 201 tajných ), takže hlasovat mohlo 68 delegátů ( dle klíče 1:15 ). Dostavilo se jich 48, takže slušná účast ( 70,59% ) a konference tedy byla usnášení schopná.. Všem delegátům tudíž DĚKUJEME za jejich zodpovědný přístup!!!

Komentář: příspěvky tajných členů nezvedáme kvůli toho, abychom více naplnili odborovou kasu, ale kvůli tomu, abychom principiálně narovnali narůstající nepoměr mezi odvedenými členskými příspěvky oficiálních a tajných členů, viz srovnání níže:

2 komentáře: „Konference

1. Ty vaše počty nechápu. Pokud vám jde o spravedlivou výši poplatků tak jste měli tajným členům zvýšit poplatek na 250Kč již v roce 2016. A od 1.1 2020 ho zvýšit na 300Kč. Po té co se nám od ledna zvýší mzdy tak se dá očekávat že průměrná výše členského poplatků oficiálních členů bude atakovat 300Kč. Současný i nadcházející stav je pro oficiální členy nespravedlivý.

1. Dříve nebyla většinová vůle něco v tomto ohledu měnit, takže sice pozdě, ale přece! Od ledna se opravdu zvýší tarifní mzdy, nicméně v lednu 100% bonus jako letos určitě nebude, takže s tím průměrným celkovým růstem mezd to nakonec tak horké nebude.. A taky nesmíme zapomínat, že i v případě dlouhodobé nemocenské tajní členové platí ( na rozdíl od těch „ofiko“ ) stále stejnou částku! Do budoucna budeme členský příspěvek tajných členů určitě valorizovat častěji než jednou za 7 let tak, aby to bylo maximálně férové, byť stoprocentně spokojený asi nebude nikdo nikdy.. 🙁