6 Pro

V. kolo kolektivního vyjednávání

Páté kolo jednání o novém mzdovém dodatku kolektivní smlouvy máme právě úspěšně za sebou, zástupci Společnosti dali na stůl ( dle svých slov ) poslední možnou nabídku, a my se tedy v neděli s delegáty sejdeme a odhlasujeme si, jak se k tomuto postavíme, a kterým směrem se budou naše kroky dále ubírat.. Jako obvykle zápis naleznete v zaheslované sekci, a níže pak stručný přehled aktuálních postojů obou ze zúčastněných stran:

Písemně nominovaným delegátům připomínáme, že tuto neděli 09.12.2018 v restauraci Křivý pes ve Frýdku- Místku, v čase 10:00- 12:00hodproběhne ( s dostatečným předstihem avizovaná ) konference. Je to jednou za rok, takže žádné výmluvy! 🙂

1 komentář: „V. kolo kolektivního vyjednávání

1. Opět k zamyšlení. V Hmmc plátků vyšlo že může dojít k odstávce ve výrobě kvůli zakazkam. Není to vína zaměstnanců ale zaměstnavatele že si nedokážou zajistit zákazníky o auta které vyrábíme. Mají k tomu dobře placené lidi a je to jejich práce. Píše se že může jít až o desetitisíce vozu. A když se podíváte do tabulky tak za 10 000 aut je to asi 14%mene.Tohle by se vůbec nemělo promítnout do této tabulky protože tohle běžný zaměstnanec vůbec nemůže ovlivnit. Na jednu stranu se něco přidá a je jasné že v případě odstávky opět o něco přijdeme. Něco jiného je když dojde k nějaké poruše a vyrobí se méně aut ale kvůli zakazkam nemůžeme být nijak krácení na penězích. Pak dojde opět na oblíbené přesčasy a zbytečný nátlak na lidi co nechtějí chodit na přesčasy protože toho mají přes týden dost.