26 Lis

IV. kolo kolektivního vyjednávání

Nový pracovní týden jsme si opět zpestřili dalším kolem vyjednávání o „lepších mzdových zítřcích“ pro naše zaměstnance, tentokráte již s pořadovým číslem 4..! 🙂 Aktuální stručnou podobu návrhu obou zúčastněných stran naleznete na obrázku níže, zápis pak opět naleznete v sekci „soubory ke stažení“.

Písemně nominovaným delegátům připomínáme, že v neděli 09.12.2018 v restauraci Křivý pes ve Frýdku- Místku, v čase 10:00- 12:00hod, proběhne konference, na které probereme aktuální vývoj v kolektivním vyjednávání, a také si odhlasujeme další postup ( další kola jednání / podpis KS / zprostředkovatel ).

2 komentáře: „IV. kolo kolektivního vyjednávání

1. https://www.lidovky.cz/byznys/firmy-a-trhy/skodovaci-dostanou-rekordni-vanocni-mzdu-v-prumeru-pres-sto-tisic-korun.A181206_090309_firmy-trhy_vlh
    V tomto škodováckém světle se ty naše vyjednávací „vítězství“ zdají poněkud mdlé :(. Neviňte z toho ale vedení odborů. Ty o tom nerozhodují. Jen si vzpomeňte na to jak jste v minulých letech rok co rok odsouhlasovali podepsání návrhů kolektivní smlouvy! Valné většině to stačilo. Tak ti co teď prskají tak ať také zavzpomínají na svůj podpis v kolonce „ano souhlasím s návrhem kolektivní smlouvy“ Rozhoduje váš podpis ano či ne.

2. Proč dělají odbory tak velké ústupky vůči hmmc? Procento dolu každé vyjednávací kolo je trochu moc, nemyslíte?