14 Lis

III. kolo kolektivního vyjednávání + pravidelné jednání

Dnešní den jsme absolvovali již třetí kolo vyjednávání, a naděje, že obě ze stran dosáhnou přijatelného kompromisu, stále žije..! 🙂 Byli jsme tentokráte maximálně efektivní a rychlí, že jsme dokonce stihli i pravidelné jednání- oba zápisy jsou k dispozici v zaheslované sekci. Aktuální shody a neshody ve vyjednávání KS naleznete níže ve stručném přehledu:

4 komentáře: „III. kolo kolektivního vyjednávání + pravidelné jednání

1. Tak kdo už podepsal? Přece nebudeš čekat na podpis kolektivky jako všichni ostatní joudové se kterýma děláš na lince! Ty jsi přece vyjímečný a teď když ti přidali další 3 stovky tak svého zaměstnance podpoříš protože ty jsi ten kterému to pálí! (dovolil jsem si nastínit myšlenkové pochody těch kteří podepisují)

2. V tabulce bonusu za počet vyrobených aut by mělo být uvedeno také že by se neměl krátit bonus v případě odstávky že strany zaměstnavatele. Aby pak nedošlo k tomu že něco takového nastane co žádný zaměstnanec neovlivní jako je odstávka pak musel dohánět sobotama a svatkama. Když chtějí smlouvu na 2 roky tak ať dají po 10%.Jeden den dovolené navíc je zatím je pro hrstku lidi a jak to tak půjde dál že odcházejí i Ti kteří jsou tu tak dlouho tak za chvíli na to dosáhne málokdo. A jednorázový bonus aspoň 6000az 8000za každý rok. Je mi jasné že to vyjednávání není lehké když není vůle přidávat ale jen šetřit. Ušetřeni mzdových nakladu=premie. Vždycky tomu tak bylo a bude ve všech firmách.