2 Čvc

Změny pracovních podmínek zaměstnanců HMMC

Toliko nadpis v dnešním firemním plátku.. Nyní tedy nějaká ta fakta:

• s odbory nebyly tyto kroky jakkoliv konzultovány, oficiálně nám to bylo představeno až dnes v 09:45h. Smutné na tom celém je, že konkrétní informace se člověk mohl dozvědět již v pátek na provoze, či následně pak v sobotu ze sociálních sítí
  • mzdové dodatky můžete s klidem podepsat, aktuálně se totiž kolektivně nevyjednává
  • darovanému koni na zuby nehleď, byť si o tomto kroku můžete myslet cokoliv

Zmiňovaný plátek si v celém znění můžete přečíst zde: HMMC express 02.07.2018

A nyní náš komentář, když už se nás během příprav této „bomby“ nikdo na nic neptal.

• ve srovnání prvního kvartálu 2018 a 2017 nám v TT poprvé letos klesly průměrné mzdy!!! Byť o necelou stokorunu, ale klesly. Takže není pro nás až tak velikým překvapením, že firma s nějakým dalším mzdovým navýšením přišla, a vzala nám tak jeden z mnoha pádných argumentů pro následující kolektivní vyjednávání..
  • je to s podivem, ale k „Zaměstnavateli roku“ se noví pracovníci vůbec nehrnou. A tak z avizovaných změn budou nejvíce profitovat ti, kteří tu de facto nemají skoro nic odpracováno. Původně nováček Op0 nastupoval za 19.400,- a po půl roce se dostal na třídu Op1 se základní mzdou 21.650,- . Nově bude nastupovat za 21.000,- a o třídu výš se dostane již za tři měsíce, a to nově na 22.750,- !!! K tomu se ještě musí připočítat dřívější nárok na docházkový bonus a hodnocení pracovního výkonu.. Jen pro porovnání, člověk co tu pracuje 10 let a je na levelu Op3 si polepší o 1.300,- a šusťákovou bundu.. Až to trošku zavání lobbingem samotných pracovních agentur. 🙁 Ale jak psal náš pan prezident: “ Jsem rád, že jsme našli způsob, jak lépe ocenit jejich vysoké pracovní nasazení, flexibilitu a enormní úsilí.“
  • autobusy zdarma, proč by ne, ostatně jsme to již několikrát v minulosti navrhovali.. Otázkou však je, jak je tento benefit nyní vyřešen kapacitně. Všichni totiž víme, jak to vypadá například v kantýnách při obědech za symbolickou jednu korunu !!!
  • 25 dní dovolené- opět pobídka pro potencionální nově příchozí. Stávajících dlouholetí zaměstnanci z toho nic navíc nemají..
  • flexibilní pracovní doba pro MT. V březnu jsme předali konkrétní návrh jak by to mělo vypadat, nyní nějakým způsobem nastaveno, uvidíme jak to nakonec bude v reálu fungovat.

7 komentářů: „Změny pracovních podmínek zaměstnanců HMMC

1. Tohle muže napsat jen idiot! Na halách pracuje spousta vzdělaných a šikovných lidí než jsou v těch kanclech. Samozřejmě se najdou lidi co jsou neschopní, ale to už tak prostě bývá. A nezáleží na papírech ale na to co má člověk v hlavě.

2. Jo to znám, když pojedu busem do Místku, jsem doma o hodinu později než autem a to ještě budu celou cestu stát. … ani zadarmo :-))
    To radši mohli nechat jízdné za polovic a dát zdarma obědy.

3. Vy byste si stezovali i kdyby davali zlaty prase. Jako delnici bez vzdelani berete azaz. Komu se to nelibi, muze se zapsat na VS, vystudovat a udelat karieru v managementu nejake korporace. Ale to je moc narocne, lehci je brecet a natahovat ruce

1. Budeš se divit, ale u nás jsou mezi dělníky i inženýři co vystudovali onu VŠ… Udělat však kariéru v managementu nemohou, protože tam často sedí vyučení truhláři, cukráři atd., co klidně zaprodají i svou duši jen aby si místečko udrželi.. Praxe tedy ukazuje, že o vzdělání to VŮBEC není!!! Absolutně neznáš situaci v podniku, takže pro příště bych doporučoval si nejprve zjistit fakta, a pak případně urážet..

4. Tak to je super. Autobusy zdarma nebo dostanou proplacení alespoň část. My co jezdíme autem a vozime ostatní, tak abychom měli plně obsazené auto, tak nedostaneme nic. Já když jedu autobusem 9 km směr Morávka, tak jsem doma min. O 20 minut později, než v OV. To je spravedlnost.